De Sheltersuit workshop inspireert en activeert. Vluchtelingen, daklozen en vrijwilligers komen bij elkaar. Niet alleen om de Sheltersuit te produceren. Ook diverse andere producten worden met passie vervaardigd.

Allerlei achtergronden in de Sheltersuit workshop

Bij het ontstaan van ‘De Sheltersuit’ ontstond op natuurlijke wijze een plek waar het broeit van creativiteit, inspiratie, motivatie en nieuwe kansen. Bij Sheltersuit werken mensen met allerlei achtergronden die allen één ding gemeen hebben; willen leren en ontwikkelen. De mensen en hun ontwikkeling staan centraal, waarbij het maken van de Sheltersuit motiverend werkt.

Persoonlijke groei en ondersteuning centraal
De Sheltersuit workshop heeft als doel mensen te inspireren, te activeren en met elkaar te verbinden. Om dit te realiseren wordt er aandacht geschonken aan het creëren van ruimte waarin participanten kunnen leren en groeien, op persoonlijk, maar ook op professioneel niveau. Deze ruimte die wordt gecreëerd biedt de mensen die bij de Sheltersuit workshop werken de kans hun creativiteit en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Vluchtelingen én autochtone Nederlanders samen

In het atelier werken mensen met veel verschillende achtergronden. Het grootste gedeelte van de mensen bestaat uit vluchtelingen uit Syrië en Eritrea. Veel van deze mensen hebben jarenlange ervaring in de confectie. Iets wat in ons atelier ingezet kan worden en overgedragen wordt op andere mensen binnen de Sheltersuit workshop. De vluchtelingen krijgen extra ondersteuning bij het inburgeren. Zo wordt actief ingezet op het bijbrengen van Nederlandse normen en waarden op de werkvloer. Verder krijgen ze extra ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal.

“Vluchtelingen krijgen extra ondersteuning bij het inburgeren. Actief wordt ingezet op het bijbrengen van Nederlandse normen en waarden”

Naast de vluchtelingen zijn er ook autochtone Nederlanders, met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkzaam in het atelier. Dit zijn vaak mensen die weer werkfit moeten worden en hun eigenwaarde terugkrijgen. Uit ervaring is gebleken dat dit ongedwongen milieu en de gevarieerde samenstelling van mensen een gezonde ontwikkeling bevordert tijdens het integreren en re-integreren in onze samenleving.

Met plezier en passie vervaardigd
Het brede netwerk van Sheltersuit maakt het mogelijk veel verschillende restmaterialen van textielbedrijven te gebruiken. In het atelier worden hier, naast de Sheltersuit, ook diverse andere producten van geconfectioneerd. Doordat onze mensen de kans krijgen hun eigen creativiteit te ontplooien, ontstaan designproducten die met veel plezier en passie zijn vervaardigd.

Samenwerken met de Sheltersuit workshop
De Sheltersuit workshop wil zich verbinden met bedrijven met een hart voor mensen. Bedrijven die willen helpen mensen te inspireren, te activeren en te verbinden, en uiteindelijk (weer) passend werk te vinden.