De Enschedese Stichting Sheltersuit heeft de Sheltersuit Factory opgericht, een sociale kledingfabriek waar mode met een verantwoordelijke bedrijfsethiek wordt gemaakt.

Deze uitbreiding van de Sheltersuit organisatie komt na een verhuizing van de stichting naar een grotere locatie bij de Spinnerij Oosterveld in Enschede.

Naast de bestaande productie van Sheltersuits voor mensen zonder onderdak, richt de Sheltersuit Factory zich op de productie van confectie in opdracht van derde partijen, zoals maatkleding, tassen en relatiegeschenken.

“Modeontwerpers, bedrijven en andere organisaties kunnen nu hun confectie-items door Sheltersuit Factory laten produceren. Met deze uitbreiding worden onze activiteiten verbreed en de bedrijvigheid binnen de organisatie vergroot.” – Frederik Frankenhuis, Bestuurslid Sheltersuit

Sinds haar oprichting heeft de Sheltersuit Factory al voor verschillende cliënten confectieopdrachten uitgevoerd, waaronder: Nederlandse Reisopera, ROC van Twente, Gemeente Enschede, Rijkswaterstaat en het Enschedese bedrijf Robitex.

De opbrengst van de Sheltersuit Fabriek helpen bij de productie van de bekende Sheltersuits, welke worden uitgedeeld aan mensen zonder onderdak in verschillende landen.

“Een enorm voordeel van de Sheltersuit Factory is dat de productie van kleding plaatsvindt in Nederland waar er eerlijke en goede werkomstandigheden zijn.”
– Bas Timmer, modeontwerper en oprichter van Stichting Sheltersuit

Met een uniek sociaal project in samenwerking met overheidsinstanties, bedrijven en andere organisaties werken er in de Sheltersuit Factory naast confectie professionals die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden ook stagiaires, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de banenmarkt.

De werkende vluchtelingen worden door Stichting Sheltersuit geholpen bij hun integratie in Nederland door steun bij het leren van de Nederlandse taal en hun kennismaking van de Nederlandse cultuur.