Pers kit

Het begin – Nadat Bas zijn modeopleiding afrondt, besloot hij om zijn talenten in te zetten voor het Sheltersuit-project. De aanleiding hiervoor was het tragische verhaal van het overlijden van de vader van zijn beste vriend. De man was dakloos en overleed op straat door onderkoeling. Bas besloot een duurzame en gratis slaapzak te ontwerpen die daklozen zou beschermen tegen de kou.

Vooruitgang – Sinds de productie van de eerste Sheltersuit in 2014 heeft de stichting zich op meerdere manieren ontwikkeld. Het Sheltersuit team bestaat nu uit 32 hardwerkende mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale maatschappij. Van vrijwilligers tot daklozen, en van vluchtelingen tot mensen die speciale zorg nodig hebben, ze maken allemaal deel uit van het team. De stichting zelf heeft grote stappen gemaakt wat betreft professionalisering. Sheltersuit is nu gevestigd in een industrieel bedrijfsverzamelgebouw, Spinnerij Oosterveld, van waaruit meerdere creatieve startups werken.

Het nieuwe tweede doel – Naast het produceren van Sheltersuits heeft de stichting een tweede doel ontwikkeld: het vergroten van de arbeidsmogelijkheden voor mensen met bijzondere behoeften. Door banen te creëren bij Sheltersuit, worden mensen handvatten gegeven om actief deel te gaan nemen aan de arbeidsmarkt. Ook krijgen de vrijwilligers begeleiding en scholing om hun kansen op een betaalde baan bij andere bedrijven te vergroten.

Sheltersuits’ grootste droom en ultieme doel is wereldwijd impact te maken en mensen te inspireren om elkaar te helpen.

Download de algemene pers kit hier:
Algemene pers kit

December 2017 | Download de pers kit voor Lesbos hier:
Press kit Lesbos NL | Press kit Lesbos EN

Juli 2017 | Download de pers kit voor de Dutch Design Award 2017 hier:
Pers kit DDA NL

April 2017 | Download de pers kit voor Milaan hier:
Pers kit Milaan NL | Press kit Milan EN

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!