Nieuws

 • Waarom hulp hard nodig is op Lesbos, in Duinkerke en in Sarajevo

  Geen onderdeel van een categorie

  In de achtertuin van Europa hebben we een probleem: veel mensen, waaronder jonge kinderen, zijn dakloos of op de vlucht. Overheden doen niet genieg, maar wij kunnen wél helpen. Nog voor de winter willen wij 3.000 Sheltersuits uitdelen. We beginnen op Lesbos, in Duinkerke en in Sarajevo. Waarom, leggen we hieronder uit.

 • Duizenden vluchtelingen zitten vast in onze Europese achtertuin

  Geen onderdeel van een categorie

  Vandaag starten wij, Stichting Sheltersuit, onze landelijke campagne met een noodoproep: Oorlogsslachtoffers lijden op dit moment in onze achtertuin. Onze Europese achtertuin. Langs de grenzen in Europa zitten zij vast...

 • Honderden MBO-studenten door heel Nederland komen in actie voor vluchtelingen

  Geen onderdeel van een categorie

  11 ROC’s door heel Nederland hebben samen met Sheltersuit de handen ineen geslagen om deze winter 3.000 vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke warm te houden. Mensenrechtenorganisaties luiden de...

 • 9 jaar oud en leren over sociaal ondernemen

  Geen onderdeel van een categorie

  Een eigen bedrijf beginnen en daarmee tevens de wereld verbeteren, dat kan natuurlijk niet vroeg genoeg! De kinderen uit groep 6 van Basisschool de Kubus weten hoe het moet. Kort voordat de zomervakantie begon, gaven wij samen met Stichting Zikke de primeur van ons nieuwe onderwijsprogramma ‘sociaal ondernemen’.

 • WEARsustain project: Sheltersuit 2.0 voorkomt onderkoeling

  Geen onderdeel van een categorie

  Vanaf maart 2018 is Jurrie Barkel, bestuurder en project manager van Stichting Sheltersuit, een project-samenwerking aangegaan met DesignLab Universiteit Twente en Saxion lectoraat Smart Functional Materials om de Sheltersuit te innoveren.

 • Branche doneert 140 Sheltersuits aan kinderen in vluchtelingenkampen

  Geen onderdeel van een categorie

  Tijdens het NVRD Jaarcongres 2018 in Amsterdam hebben 26 NVRD leden aan stichting Sheltersuit toegezegd tezamen 140 Sheltersuits te doneren. Het overgrote deel hiervan zal aan vluchtelingenkinderen in Griekenland worden uitgedeeld.

 • Fleur haalt haar rijbewijs: “Ik kan meer dan ik dacht!”

  Geen onderdeel van een categorie

  Vorig jaar mei begon Fleur met een re-integratietraject bij Sheltersuit. Als onderdeel van haar rol als productie-assistente bij Sheltersuit mocht Fleur in december beginnen met haar rijopleiding bij Verkeerscollege Brünen.

 • Het verhaal van Aberoni, een Syrische vluchteling die via Sheltersuit is geïntegreerd

  Geen onderdeel van een categorie

  Aan de voet van de Taurusgebergte in Syrië, waar de zomers droog en warm zijn, ligt aan de Turkse grens de stad Kamishli (Qamishli). Een middelgrote stad met vele etniciteiten. Dat is wat oud-inwoner, Aberoni, ook zo erg mist aan zijn stad.

 • Campagne voor Lesbos bezorgt 1.100 vluchtelingen warmte, licht en stroom

  Geen onderdeel van een categorie

  Licht in de duisternis en warme beschermende kleding zijn niet vanzelfsprekend in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Daarom hebben Sheltersuit, Movement on the Ground en WakaWaka Foundation campagne gevoerd om hier verandering in te brengen.

 • Vluchtelingen, daklozen en vrijwilligers werken samen bij Sheltersuit

  Geen onderdeel van een categorie

  De Sheltersuit workshop inspireert en activeert. Vluchtelingen, daklozen en vrijwilligers komen bij elkaar. Niet alleen om de Sheltersuit te produceren. Ook diverse andere producten worden met passie vervaardigd.

 • 500 jonge vluchtelingen kunnen kou overleven door Twentse Sheltersuits

  Geen onderdeel van een categorie

  ENSCHEDE/LESBOS - Op Lesbos zijn aan 500 jonge vluchtelingen Sheltersuits uitgedeeld: een warme jas en slaapzak in één. Dankzij deze Twentse jas moeten ontheemde kinderen de barre kou kunnen doorstaan.

 • Warmte, licht en stroom voor vluchtelingen op Lesbos

  Geen onderdeel van een categorie

  Sheltersuit, Movement on the Ground en de WakaWaka Foundation hebben de handen ineen geslagen om de kinderen op Lesbos een warme winter te bezorgen. Vandaag is de campagne gestart om alle kinderen te voorzien van een Sheltersuit met WakaWaka.

 • Sheltersuit winnaar Public Choice Award 2017

  Geen onderdeel van een categorie

  Op zaterdag 28 oktober zijn tijdens Dutch Design Week de Dutch Design Awards uitgereikt. Sheltersuit van Bas Timmer ontving online en in de tentoonstelling de meeste stemmen van het publiek en is daarmee de winnaar van de Public Award.

 • Sheltersuit official winner German Design Award 2018

  Geen onderdeel van een categorie

  To our utmost surprise and with great honour we proudly announce the news that the jury of the German Design Council has officially selected Sheltersuit as a winner of the German Design Award 2018. The Sheltersuit is a high quality water-and windproof jacket, combined with an attachable zip-on sleeping bag, that provides protection and warmth in any type of weather condition.

 • Stichting Sheltersuit opent sociale kledingfabriek

  Geen onderdeel van een categorie

  De Enschedese Stichting Sheltersuit heeft de Sheltersuit Factory opgericht, een sociale kledingfabriek waar mode met een verantwoordelijke bedrijfsethiek wordt gemaakt. Deze uitbreiding van de Sheltersuit organisatie komt na een verhuizing van de stichting naar een grotere locatie bij de Spinnerij Oosterveld in Enschede.

Meer nieuws

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!