Nieuws

 • Overlevingspakken naar de kinderen op Samos!

  Geen onderdeel van een categorie

  Een week geleden deden wij de noodoproep voor Samos, een klein Grieks eiland, waar duizenden vluchtelingen vast zitten en zich met moeite proberen te beschermen tegen de kou. Door de winter en de schaarste aan hulpvoorzieningen, zoeken mensen hopeloos naar alternatieven om warm te blijven en heerst er hoge nood. Hierdoor is er op Samos een zeer gevaarlijke situatie ontstaan; waardoor het vorige week nog onmogelijk was voor Sheltersuit om voet aan land te krijgen en daarmee alle slachtoffer te voorzien van Sheltersuits, warme jassen met aanristbare slaapzakken. Inmiddels zijn er dankzij jullie 850 Sheltersuits onderweg vanuit Enschede naar Samos!

 • Sheltersuit trekt aan alarmbel: Samos heeft ons nú nodig!

  Geen onderdeel van een categorie

  Sheltersuit trekt aan alarmbel: Samos heeft ons nú nodig! Door de tekorten en schaarste aan hulpmiddelen, is het er erg gevaarlijk, waardoor het voor Sheltersuit erg lastig is om haar warme jassen met aanritsbare slaapzak uit de delen.

 • Afgelopen jaar was geweldig; dit jaar nog meer warmte!

  Geen onderdeel van een categorie

  Na alle oliebollen en gezelligheid is het weer tijd om aan de slag te gaan. Het klinkt wellicht wat cliché, maar we liegen er niet om: 2018 was voor ons een jaar om nooit meer te vergeten. Zo waren we door heel Nederland te zien, hebben we de koning mogen ontmoeten en hebben honderden leerlingen ons geholpen met het maken van Sheltersuit tassen. 2018 was een jaar waarin er veel uitdagingen op ons af kwamen van organisatorische aard. Het succes van Stichting Sheltersuit bracht ons veel goeds, maar ook een snelle groei. Dit vereiste een omschakeling van een kleine idealistische stichting naar een professioneel georganiseerde stichting.

 • Hoe een slaapzak een Sheltersuit werd en hoop biedt in Sarajevo

  Geen onderdeel van een categorie

  Ruim duizend Twentenaren leverden in december na een oproep in onze krant hun oude slaapzak in, met als doel een vluchteling door de barre wintermaanden te slepen. Verslaggever Jadrike Boels reisde samen met een van die slaapzakken af naar een vluchtelingenkamp in het ijskoude Bosnië. Een verhaal over hoe een oude slaapzak uit Twente hoop biedt in Sarajevo

 • 650 slachtoffers in Sarajevo blij met hun Sheltersuit

  Geen onderdeel van een categorie

  Ondanks een dag vertraging in verband met sneeuwval, heeft Bas Timmer, mode-ontwerper en initiatiefnemer van Sheltersuit op diverse plaatsen in Sarajevo de eerste honderden Sheltersuits uitgedeeld aan oorlogsslachtoffers. Deze Sheltersuits zijn voor de meeste van hen de enige manier waarop zij warm en droog de nacht kunnen doorbrengen. De 650 Sheltersuits zijn gemaakt in diverse maten, van kindermaat tot en met alle mannenmaten. Naar verwachting zullen alle Sheltersuits in een tijdsbestek van twee dagen zijn uitgedeeld. Hierna zal Bas vertrekken naar een vluchtelingenkamp in Chios (Griekenland), om daar de situatie in kaart te brengen en daar de productie van de Sheltersuits zoveel mogelijk op af te stemmen.

 • 650 Sheltersuits worden met de kerst uitgedeeld aan slachtoffers in Sarajevo

  Geen onderdeel van een categorie

  Op 20 en 21 december gaan wij zo’n 650 Sheltersuits uitdelen aan voornamelijk Syrische vluchtelingen in Sarajevo, Bosnië. Deze slachtoffers van oorlog, waaronder gezinnen met kinderen, verblijven onder erbarmelijke

 • Out of Home branche helpt dakloze slachtoffers de winter door

  Geen onderdeel van een categorie

  Op 12 december lanceerde Posterscope, onderdeel van Dentsu Aegis Network, samen met Ngage Media, CS Digital Media en Isobar, belangeloos een landelijke Digital Out of Home campagne “Help slachtoffers de vrieskou te overleven”. De campagne roept Nederland op om warmte te geven door te doneren voor een Sheltersuit, een wind- en waterdichte jas met aanritsbare slaapzak. De Sheltersuit moet dakloze oorlogsslachtoffers aan de grenzen van Europa een droge slaapplek bieden om tijdens de wintermaanden buiten te overleven.

 • Maak een warm gebaar en schenk uw oude slaapzak

  Geen onderdeel van een categorie

  Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Nu de winter nadert, dreigt de vrieskou. Stichting Sheltersuit uit Enschede helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd

 • Waarom hulp hard nodig is op Lesbos, in Duinkerke en in Sarajevo

  Geen onderdeel van een categorie

  In de achtertuin van Europa hebben we een probleem: veel mensen, waaronder jonge kinderen, zijn dakloos of op de vlucht. Overheden doen niet genieg, maar wij kunnen wél helpen. Nog voor de winter willen wij 3.000 Sheltersuits uitdelen. We beginnen op Lesbos, in Duinkerke en in Sarajevo. Waarom, leggen we hieronder uit.

 • Duizenden vluchtelingen zitten vast in onze Europese achtertuin

  Geen onderdeel van een categorie

  Vandaag starten wij, Stichting Sheltersuit, onze landelijke campagne met een noodoproep: Oorlogsslachtoffers lijden op dit moment in onze achtertuin. Onze Europese achtertuin. Langs de grenzen in Europa zitten zij vast...

 • Honderden MBO-studenten door heel Nederland komen in actie voor vluchtelingen

  Geen onderdeel van een categorie

  11 ROC’s door heel Nederland hebben samen met Sheltersuit de handen ineen geslagen om deze winter 3.000 vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke warm te houden. Mensenrechtenorganisaties luiden de...

 • 9 jaar oud en leren over sociaal ondernemen

  Geen onderdeel van een categorie

  Een eigen bedrijf beginnen en daarmee tevens de wereld verbeteren, dat kan natuurlijk niet vroeg genoeg! De kinderen uit groep 6 van Basisschool de Kubus weten hoe het moet. Kort voordat de zomervakantie begon, gaven wij samen met Stichting Zikke de primeur van ons nieuwe onderwijsprogramma ‘sociaal ondernemen’.

 • WEARsustain project: Sheltersuit 2.0 voorkomt onderkoeling

  Geen onderdeel van een categorie

  Vanaf maart 2018 is Jurrie Barkel, bestuurder en project manager van Stichting Sheltersuit, een project-samenwerking aangegaan met DesignLab Universiteit Twente en Saxion lectoraat Smart Functional Materials om de Sheltersuit te innoveren.

 • Branche doneert 140 Sheltersuits aan kinderen in vluchtelingenkampen

  Geen onderdeel van een categorie

  Tijdens het NVRD Jaarcongres 2018 in Amsterdam hebben 26 NVRD leden aan stichting Sheltersuit toegezegd tezamen 140 Sheltersuits te doneren. Het overgrote deel hiervan zal aan vluchtelingenkinderen in Griekenland worden uitgedeeld.

 • Fleur haalt haar rijbewijs: “Ik kan meer dan ik dacht!”

  Geen onderdeel van een categorie

  Vorig jaar mei begon Fleur met een re-integratietraject bij Sheltersuit. Als onderdeel van haar rol als productie-assistente bij Sheltersuit mocht Fleur in december beginnen met haar rijopleiding bij Verkeerscollege Brünen.

Meer nieuws

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!